Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فرمانده بلندپایه آمریکایی در منطقه غرب آسیا بار دیگر اظهارات یکی از همکارانش مبنی بر اینکه ایران برتری هوایی در منطقه را از آمریکا سلب کرده است تکرار کرد.

به گزارش فارس، «آلکسوس گرینکویچ» که روز پنجشنبه مسئولیت فرماندهی نیروی هوایی سازمان تروریستی سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا) را به عهده گرفت گفته که جت‌های جنگی آمریکا هنوز در آسمان‌های خاورمیانه از برتری برخوردارند اما ایران تاکتیک‌هایی مختص خودش را در پیش گرفته و به خاطر پهپادهایش گام‌های بزرگی رو به جلو برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: «اگر یک دشمن بتواند هر کاری که بخواهد انجام بدهد و ما نتوانیم جلوی آن را بگیریم آنها از برتری هوایی موضعی برخوردارند.»

پایگاه «استار اند استریپس» که یک پایگاه تخصصی برای پوشش اخبار دفاعی و نظامی است نوشته اظهارات این فرمانده بلندپایه آمریکایی با ارزیابی «کنث مک‌کنزی»، فرمانده پیشین سنت‌کام همسو است که گفته بود توانمندی‌های پهپادی ایران موجب شده است آمریکا برای اولین بار از زمان جنگ کره به این سو، برتری کامل هوایی را از دست بدهد.

گرینکویچ زیر نظر «اریک کوریلا»، فرمانده جدید سازمان تروریستی سنت‌کام فعالیت می‌کند. او درباره مسئولیتی که درباره ایران به او محول شده گفت: «مسئولیت محول‌شده به من از سمت ژنرال کوریلا این است که چطور ما می‌توانیم سطحی از کنترلمان در هوا را به دست بیاوریم تا این تهدید خنثی شود.»

استار اند استریپس نوشته است: «کارشناسان و مقام‌های نظامی آمریکا گفته‌اند پهپادهای ایران در زمره پیشرفته‌ترین پهپادها در دنیا است و اثرات قابل توجهی بر جنگ‌های نیابتی در یمن، عراق و سوریه داشته است.»

«آلکسوس گرینکویچ» در بخش دیگری از اظهاراتش احتمال حمله گروه‌های مقاومت به نیروهای آمریکا و متحدانش در منطقه ابراز نگرانی کرده است. طبق گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، «آلکسوس گرینکویچ» مدعی شده «شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران» ممکن است حملات در منطقه علیه ایالات متحده و متحدانش را از سر بگیرند.

طبق گزارش واشنگتن‌پست این مقام نظامی آمریکا درباره اافزیش نفوذ چین و روسیه در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) نیز هشدار داده است.

گرینکویچ با اشاره به ادعاهای اخیر درباره قصد ایران برای ارسال پهپاد به روسیه گفت: «البته این مسئله جای تعجب ندارد اما مایه نگرانی است.»

او در ادامه از نگرانی مستمر آمریکایی‌ها از احتمال مورد حمله واقع شدن ابراز نگرانی کرد و گفت: «ما الان در وضعیتی قرار داریم که مدام مورد حمله واقع نمی‌شویم ولی داریم برنامه‌ریزی‌های ادامه‌دار برای حمله را می‌بینیم.»

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته ایران ماه گذشته یک راکت ماهواره‌بر آزمایش کرد و همزمان با سفر جو بایدن به منطقه از پهپادهای مسلح خود در خلیج فارس رونمایی کرد.

گرینکویچ گفت: «همه در منطقه بسیار نگران هستند.»

او با وجود این گفت که در هفته‌های گذشته، اوضاع باثبات بوده است. گرینکویچ تصریح کرد: «الان در دوره‌ای هستیم که اندکی سکون برقرار است.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد آمریکا تمرکزش را برای جلوگیری از افزایش نفوذ روسیه و چین در منطقه قرار داده است.

مخالفت با حضور نیروهای آمریکا در منطقه به ویژه بعد از اقدام تروریستی ارتش این کشور در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در دی ماه ۱۳۹۸ شدت گرفته است. پارلمان عراق بعد از این اقدام تروریستی مصوبه‌ای را برای اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور به تصویب رساند.

بسیاری از گروه‌های عراقی بر اساس این مصوبه، نیروهای آمریکایی حاضر در این کشور را اشغالگر می‌دانند و بر خروج فوری این نیروها از خاک کشورشان تاکید دارند.

تماشاخانه چند نکته کلیدی درباره قد کشیدن و رشد کودکان و نوجوانان: علایمی که باید جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید (فیلم) ببینید| با مزه ترین رقابت برای همسریابی: هرکدام بالاتر بپرند و بیشتر دوام بیاورند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت

به گزارش قدس آنلاین، رضا حاج کریم در مورد میزان و نقش صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: زمانی در سال‌های ۸۹ و ۹۰ میزان صدور خدمات فنی و مهندسی کشور به ۴.۷ میلیارد دلار می‌رسید، اما بعد از این میزان در سال‌های بعد به دلیل تحریم‌ها و در دولت قبل با کاهش همراه شد، البته در دولت سیزدهم و دو سال اخیر وضعیت بهتر شده و به ۱.۸ میلیارد دلار رسیده است.

وی ادامه داد: در صورت ادامه حمایت‌های دولت می‌توان میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی را مجدد افزایش داد و می‌توانیم در بازار هزار میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی منطقه به‌راحتی و در مدت کوتاهی به ۲۰ میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی دست پیدا کنیم.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب ایران گفت: هنگامی که به سمت صادرات خدمات فنی و مهندسی برویم و از مرزها خارج شویم باید کلاس خدمات به کلاس جهانی برسد که منجر به افزایش کلاس کاری مهندسی داخلی می‌شود.

حاج کریم افزود: زمانی که صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در کشور فعالیت می‌کند، لزوماً از کالای ایرانی استفاده خواهد کرد که این منجر به افزایش صادرات کالا هم خواهد شد.

وی بیان کرد: منطقه سریلانکا، اندونزی و شرق آسیا جزو مناطقی هستند که رشد اقتصادی آنها از متوسط جهانی بالاتر است از این رو این بازار می‌تواند بهترین بازار برای مارکت شرکت‌های ایرانی باشد.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت آب ایران با اشاره به ظرفیت کشورمان برای صدور خدمات فنی و مهندسی گفت: هنگامی که یک شرکت ایرانی کاری با کیفیت در آنجا اجرا می‌کند راه را برای دیگر شرکت‌ها باز خواهد کرد.

گفتنی است؛ پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» سریلانکا که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است، روز گذشته به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی- مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا به بهره‌برداری رسید.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.

با اجرای طرح چندمنظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود. این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات انجام خواهد شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای ۲۴ کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق ۷۵۰ متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشورمان و شرکت‌های ایرانی است. تلاش متخصصان کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات موردنیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا